dimarts, 6 de juny de 2017

AÇÒ ÉS MASSA

Conta Francesc Martínez en el seu llibre sobre La Marina que un militar que s’hostatjava en una casa d’Altea, demanà per sopar una tortilla de dotze ous. La dona en escoltar-lo digué: Senyor, açò serà massa! Però el capità insistí en els dotze ous.
Posada a la faena, la dona seguia sense vore-ho clar i pensà: La faré de sis ous i li posaré farina.
Batuts els ous li posà una micona de farina, però trobà que no seria prou i anà afegint pessics fins que la tortilla acabà pareguent una coca.
Entaulat el militar, servida la tortilla, pega queixalada i exclama: Senyora, açò és massa! I la dona, tota somrient li respon: Ja li ho vaig dir jo.
Tots els governs municipals tenen molt d’interès a fer activitat culturals, recreatives, esportives i d’altres. Res que objectar, ara, sol passar que hi haja una manca de directriu i coordinació clara i van fent sense més. Ara no hi ha res, ara hi ha molt. Ací et trobe, ací estic; ara caic, ara m’alce.
Mireu el mes de maig  d’Altea:
.- Començant, la “Setmana de Música Antiga i Barroca”. Excel·lent, una oportunitat d’escoltar música clàssica amb intèrprets de qualitat. Però per assistir  a aquets concerts cal preparar-se, estudiar el programa i davant la densitat d’unes Variacions Goldberg, haver escoltat les versions de Glenn Gould, Gustav Leonhardt i d’altres. És dir, cal tranquil·litat i reflexió. Embotir la Setmana entre actes importats és malbaratar-la.
.- Seguint, “Com Sona l’Eso”. Una trobada d’estudiants amb milers de xiquets i xiquetes valencians, catalans i mallorquins. Una bona idea i una alegria vore el jovent omplint els carrer de poble. Un acte el dia 10 i un final de festa amb un espectacle d’estètica americanada francament evitable. Els joves ja tenen prou influències americanes deplorables. No cal reproduir-les a l’escola.
.-Continuant, “Encontes”. Sis dies d’animació pels carrers i narracions orals en català, castellà i francès. Enguany la catorzena edició, el que vol dir que ha tingut tretze anys d’èxit. Participació molt diversa, actes de matí i vesprada. Excel·lent. Una pena la barretxa informativa en un mes atapeït.
.- I acabant el mes, la “Trobada d’Escoles en Valencià”. El futur de la nostra llengua!
.-El diumenge 28 “Volta a Peu”
.-Entre mig, el 12,13 i 14 “Rally Fotogràfic”
.-El 9 “Dia d’Europa”. Acte a Altea la Vella.
.- El 13 Dani Miquel i Curs de Literatura Popular
.-El 13, 26 i 28 funcions en el Palau de la Música
.- El 14, la “Mediterranean Coast Challenge”
I tot açò salpebrat amb combregars i confirmacions catòlics
I m’oblidava: el 18 i el 26, presentacions de llibres del cicle “Llibres a la Primavera”
Tot en un mes. A Altea. Res d’obrir-se a la comarca. Dubte que fins i tot Alacant tinga un mes amb tal quantitat d’activitats.
Activitats excel·lents, atractives, interessants, de qualitat...

Però no trobeu que és massa?